Vol goede moed ‘op weg’

Faalangstreductie bij rijexamen en/ of rijlessen

Ben je de tel kwijt geraakt van het aantal lessen dat je hebt gehad? Ben je er eigenlijk wel een beetje klaar mee? En ben je iedere keer weer erg gespannen als je moet gaan rijden (rijles of examen)? Mogelijk ben je ook je motivatie om je rijbewijs te halen helemaal kwijtgeraakt.

Als je alleen in de auto zou zitten, zou je er waarschijnlijk al meer ontspannen ebij zitten, dan met iemand naast je op de bijrijdersstoel. Met iemand naast je heb je het idee dat je op alles beoordeeld wordt, je voelt je bekeken en daardoor rijd je niet zo goed, als hoe je eigenlijk zou kunnen rijden (zonder publiek). Je wordt hierdoor belemmerd in je prestaties. Het kan daarbij ook nog eens zou zijn dat je een negatief zelfbeeld gaat ontwikkelen en nog maar weinig vertrouwen in jezelf hebt.

Het geloof in jezelf moet weer terug komen. Want ergens weet je dat je het wel kunt, alleen dat idee is heel veel naar de achtergrond geraakt.

Wat houdt de training in?

Tijdens de training ‘Lefgasten’ wordt er onder andere gewerkt aan:

* leren belemmerende gedachten als ‘ik haal het nooit’, ‘ik krijg vast weer een ingreep’ en ‘mijn theorie blijft nooit lang genoeg geldig’ om te zetten naar positieve, helpende gedachten

* leren omgaan met faalangst d.m.v. de Rationeel Emotieve Therapie (RET)

* oorzaken van stress en motivatieverlies leren kennen

* ontspanningsoefeningen en visualisaties

* het terugkrijgen van vertrouwen en geloof in jezelf

* hervinden van de motivatie

Resultaat

Middels deze training gaan prestaties weer omhoog en ga je weer gemotiveerder (en met meer plezier) naar je rijlessen of rijexamen.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is met name geschikt voor leerlingen in het middelbaar of hoger onderwijs. Er zijn 5 bijeenkomsten van ongeveer een uur (maar meerdere bijeenkomsten als er sprake is van maatwerk). Een individuele training is mogelijk als je dat prettig vindt. Maar ook een training in een kleine groep van max. 4 personen behoort tot de mogelijkheden.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training zal er middels een kort intakegesprek (ook telefonisch mogelijk) geïnventariseerd worden waar op dat moment de knelpunten precies liggen. Daarnaast zal er informatie gegeven worden over de gang van zaken en hetgeen er in de training aan bod zal komen.

In de bijeenkomsten is een duidelijke opbouw zichtbaar, worden er voorbeelden en uitleg gegeven waardoor inzichten verkregen worden en zal je als deelnemer veel herkenning ervaren. Daarnaast is het geleerde meteen toe te passen in de praktijk.

Advies is om het bijbehorende boek aan te schaffen, zodat ouders thuis ook mee kunnen lezen (voor een optimaal resultaat) en deelnemers zelf ook dingen terug kunnen lezen en bekijken. Er wordt van je verwacht dat je thuis zelf aan de slag gaat met hetgeen je in de bijeenkomsten hebt geleerd.

Mochten er tussentijds vragen zijn is het altijd mogelijk via de mail of telefonisch contact te hebben. Er zal ook een tussentijds evaluatiemoment plaatsvinden, waarin vragen beantwoord kunnen worden en informatie gegeven over het verloop tot dan toe. Achteraf zal er een eindevaluatie plaatsvinden en wordt er een kort verslag opgesteld indien gewenst. Na enige tijd volgt een ‘terug kom’ moment om te kijken hoe het de voorgaande periode is gegaan en hoe en of het geleerde in de praktijk gebracht is.

Kosten

Uitgaande van 5 momenten (individueel) van € 55,00 per keer (inclusief 21% BTW; ongeveer een uur).

Boek ‘Lefgasten voor jongeren'(Pia Crul) kan ik voor u bestellen en dat kost € 25,00

‘Lefgasten studentenboek’ (Pia Crul) kan ik voor u bestellen en de kosten zijn dan € 17,50

Een schriftje voor de aantekeningen daar wordt voor gezorgd, maar het mag ook een eigen schrift zijn.

Contact

Voor vragen of opmerkingen klik hier.

Voor aanmelding kunt u het formulier  hier invullen.