Samenwerking met BURO REISWIJS

By | 22 oktober 2017

Een onbekende naam op de pagina van ‘Oog voor Opvoeden’? Jazeker, ik heb het geluk om de krachten te mogen bundelen met Sandy en zo samen o.a. een praktische faalangstreductietraining op te zetten. Een extra reisgenoot erbij, dat biedt ook dubbel zoveel kansen en mogelijkheden!

Voordat je samen met iemand op pad gaat, is het wel zo prettig te weten met wie je de reis gaat ondernemen. Het praat een stuk fijner, wanneer je tevoren al iets weet van die ander, wat hij belangrijk vindt en waar hij voor staat. Vandaar dat ik van de gelegenheid gebruik maak om mezelf hieronder kort even voor te stellen:

Mijn naam is Brechtje van Goor-de Visser, ontwikkelingspsycholoog, kindercoach en groepsleerkracht in het basisonderwijs. Ik ben getrouwd en mag mezelf mama noemen van een heerlijke dochter en zoon.

Na het volgen van mijn Bacheloropleiding tot psycholoog, heb ik me tijdens mijn Master verdiept in de ontwikkeling van kinderen en alles wat daarbij komt kijken. Mijn interesse was gewekt! Opgroeien lijkt zo vanzelfsprekend en vaststaand, maar niets is minder waar. Ieder kind doorloopt zijn eigen traject en geeft door ervaringen en contacten met zijn omgeving zijn eigen levensreis vorm en kleur. Maar wie eigen routes kiest, kan ook obstakels tegengekomen. Vandaar dat ik me wilde bekwamen in het ontdekken en achterhalen van mogelijke oorzaken van blokkades en tijdelijk oponthoud op de ontwikkelingsweg van een kind. Ik heb hiervoor mijn NIP-aantekening behaald en ben bevoegd intelligentie- en gedragstesten af te nemen.

Deze theoretische kennis gaf me de nodige bagage, maar wat ik echt wilde was ervaren hoe het in de praktijk ging. Ik ben daarom gaan werken als medewerker bij bureau Halt. De gastlessen, die ik daar mocht verzorgen, wekten mijn enthousiasme de PABO te volgen. Inmiddels ben ik drie dagen per week werkzaam als groepsleerkracht basisonderwijs.

Er zijn mensen die denken in termen van problemen. Als kindercoach denk ik liever vanuit mogelijkheden: wat gaat goed en wat wil je verbeteren? En: wat kun je al en wat kun/wil je anders aanpakken? Hoe fijn is het immers om gewezen te worden op je kwaliteiten en hoe je deze kunt inzetten in situaties, die NOG lastig zijn? Als je ergens gemotiveerd door zult raken……!
Om deze reden heb ik de opleiding tot kindercoach gevolgd. Op een aantal gebieden heb ik me verder gespecialiseerd, waardoor ik me nu onder andere bevoegd faalangstreductietrainer, concentratiespecialist en trainer sociale vaardigheden mag noemen.

Is de reislust opgewekt? Dan nodig ik u en jou uit om een kijkje te nemen op www.buroreiswijs.nu of te mailen naar info@buroreiswijs.nu
Van harte welkom bij BURO REISWIJS!