Faalangstreductie Training / Faalangstreductie voor middelbaar en hoger onderwijs

Jongeren kunnen wegens verschillende redenen zoals bijvoorbeeld angst, bepaalde verwachtingen en het gevoel van ‘moeten’ onder hun niveau gaan presteren.

Faalangst is de angst om te mislukken in situaties waarin iemand beoordeeld wordt of denkt te worden beoordeeld.  Als angst een belemmering vormt voor de schoolresultaten en/ of andere prestaties in het leven van een jongere (ik weet hoe het is om pas bij de 3e keer je rijbewijs te halen), spreken we over faalangst. Een jongere kan door de faalangst een negatief zelfbeeld ontwikkelen en de negatieve gedachten nemen de jongere helemaal in beslag.

Wat houdt de training in?

Tijdens de training ‘Lefgasten’ wordt er onder andere gewerkt aan:

* leren belemmerende gedachten om te zetten naar positieve, helpende gedachten

* leren omgaan met faalangst d.m.v. de Rationeel Emotieve Therapie (RET)

* oorzaken van stress en motivatieverlies leren kennen

* ontspanningsoefeningen en visualisaties

* het terugkrijgen van vertrouwen en geloof in jezelf

* hervinden van de motivatie

Resultaat

Middels deze training gaan toets resultaten, tentamencijfers of prestaties weer omhoog, gaat uw kind weer met gemotiveerd en met plezier naar school (of sportclub, rijles) en verlopen presentaties gemakkelijker en zonder haperingen.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is met name geschikt voor leerlingen in het middelbaar of hoger onderwijs. Er zijn 5 bijeenkomsten van ongeveer een uur (maar meerdere bijeenkomsten als er sprake is van maatwerk). De training wordt individueel gegeven. Training in kleine groepjes van max. 4 leerlingen/ studenten is ook mogelijk. Het aantal bijeenkomsten zal dan nagenoeg hetzelfde zijn.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training zal er middels een kort intakegesprek (ook telefonisch mogelijk; gratis) geïnventariseerd worden waar op dat moment de knelpunten precies liggen.

In de bijeenkomsten is een duidelijke opbouw zichtbaar, worden er voorbeelden en uitleg gegeven waardoor inzichten verkregen worden en zal de student of deelnemer veel herkenning ervaren. Daarnaast is het geleerde meteen toe te passen in de praktijk. Onderwerpen als presenteren, uitstelgedrag, examenstress, motivatie of perfectionisme kunnen ook aan bod komen. Er kan maatwerk geleverd worden op deze laatst genoemde onderwerpen.

Advies is om het bijbehorende boek aan te schaffen, zodat ouders thuis ook mee kunnen lezen en ouders en leerlingen/ deelnemers dingen terug kunnen lezen en bekijken. Van de jongeren wordt verwacht dat ze thuis zelf aan de slag gaan met hetgeen ze in de bijeenkomsten leren.

Als ouder wil je natuurlijk het liefste dat je zoon of dochter lekker in zijn/ haar vel zit, mooie (school) prestaties levert en voor zichzelf durft op te komen.

Mochten er tussentijds vragen zijn is het altijd mogelijk via de mail of telefonisch contact te hebben.

Kosten

Uitgaande van 5 momenten (individueel) van € 55,00 per keer (inclusief 21% BTW; ongeveer een uur).

Boek ‘Lefgasten voor jongeren'(Pia Crul) kan ik voor u bestellen en dat kost € 25,00

‘Lefgasten studentenboek’ (Pia Crul) kan ik voor u bestellen en de kosten zijn dan € 17,50

Een schriftje voor de aantekeningen daar wordt voor gezorgd, maar het mag ook een eigen schrift zijn.

Contact

Voor vragen of opmerkingen klik hier

Voor aanmelding kunt u het formulier hier invullen.

 

Registeropleiding Faalangsttrainer methode ‘Lefgasten’