Training & Cursus / Moederschapscursus

Moeder worden is het mooiste wat er is, wordt er altijd gezegd. Dat is zeker ook het geval, maar er komt zo veel meer bij kijken dan waar je in eerste instantie aan denkt. Zwangerschapscursussen zijn er in vele verschillende soorten en maten. Maar wie geeft je praktische tips over wat je zoal kunt verwachten of wat handig en bruikbaar is tijdens je zwangerschap en in de eerste 4 jaar na de geboorte van je kind? Je hoeft zeker niet alles te weten, maar soms is het van een aantal dingen handig om ze vooraf te weten of er eens over nagedacht te hebben…

Veel (aanstaande) moeders hebben het idee dat er een ‘roze wolk’ bestaat, al is het maar een kleintje. Ze weten wel dat de bevalling zwaar kan zijn en de nachten in het begin ook, maar verder zou het toch allemaal wel een en al genieten moeten worden. Nu is het hebben van kinderen ook een ontzettend mooi iets, maar natuurlijk komen er ook moeilijkere momenten bij kijken. Er zullen zich situaties of momenten voordoen waar je misschien nog niet eerder aan gedacht had, omdat je bijvoorbeeld de eerste in je omgeving bent die aan kinderen begint. Of misschien omdat je juist liever niet te veel wilt horen van bekenden hoe het bij hen allemaal is gegaan en hoe zij vinden dat de opvoeding zou moeten. Of dat ze juist zeggen dat bij hen alles goed verloopt. Onderwerpen waar het over zou kunnen gaan en waar je zelf om welke reden dan ook nog niet eerder over na hebt gedacht, maar wat handig zou kunnen zijn:

 • De kraamtijd (kraamhulp, kraamvistite, kraamtranen)
 • Wat doe je met de informatie die je krijgt bij het consultatiebureau?
 • Een ziek kindje en dan? Ben je de overbezorgde moeder of volg je gewoon je gevoel?
 • Je veranderende relatie met je partner..
 • Met een jong kindje op vakantie, wat kan handig zijn om in ieder geval bij je te hebben?
 • Babyspullen en kleding aanschaffen en opruimen. Tips daarvoor.
 • Andere opvoeders dan jullie als ouders zelf. Hoe ga je daar mee om?
 • Werken, kinderen, een huishouden draaien…
 • Wat doe je met de vele knutselwerkjes van je kinderen?
 • Voor het eerst naar de tandarts of opgeven voor de basisschool. Wanneer moet je daaraan gaan denken?
 • En nog veel meer…..

Als je zelf nog vragen of onderwerpen hebt waar je het over wilt hebben, dan kan dat natuurlijk ook gewoon besproken worden.

Mocht je onder het genot van een kop koffie of thee en iets lekkers het leuk vinden om idee├źn op te doen waar je misschien zelf nog helemaal niet aan gedacht hebt en die je mogelijk wel kunt gebruiken? Laat dan snel een bericht achter op het contactformulier of stuur een mail naar info@oogvooropvoeden.nl. Zet je er even bij of je zwanger bent of inmiddels mama bent geworden (en welke leeftijd je kind heeft)?

Het zijn 3 momenten van ongeveer een uur waar je met andere (aanstaande) jonge moeders van gedachten kunt wisselen en praktische tips op kunt doen. Ik hoop je van nuttige informatie te kunnen voorzien!