Zwemles!

Weet je waar ik nu echt dol op ben…? Iedere week met mijn kinderen naar zwemles te mogen gaan. Drinken en wat lekkers in de auto en snel omkleden in die bloedhete kleedkamers. Herken je dat gevoel?

Na eerst ruim anderhalf jaar met mijn dochter mee geweest te zijn, meteen door met nummer 2 (want dan hebben we dat maar meteen gehad). Onze zoon ging natuurlijk iedere week zijn zus mee wegbrengen en hoopte dat ie een glimp van haar op kon vangen als ze in het water lag. Nu sinds geruime tijd zijn de rollen omgedraaid en ga ik met onze zoon naar het zwembad. En ja…nu moet zijn zus dan ook maar mooi mee. Voor het gemak heeft hij eerst badje ‘0’ 2 keer gedaan en ik mocht dan ook 2x mee het water in (als hij het voor de 3e x had moeten doen, was ik er echt mee gestopt). Langere tijd heeft hij daarna in badje ‘1’ rond gedobberd en nu sinds vorige week is hij dan over naar badje ‘2’!! (hoeveel badjes waren er ook al weer precies? Pff…).

Maar gelukkig heb je in die 3 kwartier precies tijd genoeg om op en neer te rijden naar huis, de tassen daar uit te laden en dan weer terug te rijden naar het zwembad om je zoon af te drogen die het ijskoud heeft (en jij loopt daar maar te zweten).

Maar moeders het is het allemaal waard, toch? Als je dan weer bij zo’n kijkles zit en je ziet ineens je kleine man van 5 jaar ‘zwemmen’, dat is toch wel echt super?! Dan ben ik echt een hele trotse mama!

Dus wij zijn er dinsdagmiddag weer volle bak voor gegaan en ……..op naar het volgende badje (ik kan niet wachten!).

Ben benieuwd wat jullie ervaringen met de zwemles zijn!